SOSYAL SEÇİMLİK DERSLER HK

Bölümümüz Öğretim Planında "SOS-1", "SOS-2" ve "SOS-3" şeklinde üç sosyal seçimlik ders alma zorunluluğu vardı. Ancak İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünün açtığı derslerin programı, farklı sosyal seçimlik ders havuzlarına çok uygun olmadığından öğrencilerimiz sıklıkla çakışma ve uygun ders bulamama problemi yaşamaktaydı.

Bu kapsamda yapılan çalışma doğrultusunda Öğretim Planımızda sosyal seçimlik dersler "SOS-1-1", "SOS-1-2" ve "SOS-1-3" olacak şekilde tek bir havuzda toplanmıştır. Öğrencilerimizin söz konusu havuzdan üç tane ders seçmeleri zorunlu ve yeterlidir. Ders seçimlerinde bu hususa dikkat edilmesi yerinde olacaktır.

Ayrıca, yapılan bu değişiklik yeni olduğu için; eğitim planı üzerinde düzenleme henüz yapılmamıştır. Bu sebeple de üç sosyal seçimlik dersi de daha önceden vermiş olanlar, otomasyonda sadece bir gruptan başarılı olmuşlar gibi görünmektedir. Bu durum ilerleyen günlerde düzeltilecektir.