Staj hk.

Bilindiği üzere stajlar, Üniversitemiz “LİSANS ÖĞRETİMİ STAJ UYGULAMA YÖNERGESİ”nin aşağıda yer alan maddesinde belirtilen kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir.

Ancak T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı Yetenek Kazanımı ve Organizasyon Dairesi Başkanlığı’nın ilgide kayıtlı yazısı ile bildirilen staj seferberliği kapsamında staj yapması uygun bulunan ve anılan programa kabul edildiğini belgeleyen tüm öğrencilerin stajlarının, bölüme bakılmaksızın, “zorunlu staj” statüsünde değerlendirilmesi gerektiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda staj yapması uygun görülen Fakültemiz öğrencilerinin aşağıda yer alan yönerge hükmü dışında değerlendirilerek, staj yapmalarının sağlanmasına,  staj yaptıkları gün ve saatlerde derse devam aranmaksızın ders seçebilmelerine imkan tanınmasına, Üniversitemiz Senatosunun 01.09.2020 tarih ve 2020/06-03 sayılı toplantısında alınan (2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılında benimsenecek eğitim-öğretim yöntemi hk.) kararın 5.maddesine göre öğretim elemanlarınca kayıt altına alınan dersleri tekrar izleyebilmelerinin sağlanmasına ve staj gün ve saatlerine denk gelen sınavlara katılamamaları durumunda öğrencinin gerekçeli yazılı talebi değerlendirilerek mazeret sınavı düzenlenmesine karar verilmiştir.