2021-2022 ERASMUS+ Öğrenim Hareketliliği Yerleştirme Toplantısı hk.

Sevgili öğrencilerimiz,

2021-2022 KA-131 (AB Ülkeleri) Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği’ne ilişkin nihai başarı puanları 23 Nisan 2021 Cuma günü YTÜ Erasmus+ Program Birimi’nin web sitesinde, “Haberler” başlığı altında ilan edilmiştir1. Aynı haberde, yerleştirme işlemlerine ilişkin önemli bilgiler ve kurallar da verilmiş olup, bu açıklamaları dikkate okumanız beklenmektedir.

2021-2022 döneminde başvuru sayısının oldukça fazla olması ve halen etkisini sürdürmekte olan Covid-19 pandemisi sebepleriyle nihai başarı puanlarının ilan edilmesine ilişkin daha önce belirlenen takvimde aksaklıklar meydana gelmiş olup, başarı puanları ancak ilan edilmiştir. Başarı puanlarının ilan edilmesinden sonra yapılacak yerleştirme işlemleri de aynı oranda gecikmiş olup, bu süreçte bazı üniversitelerin aday gösterme işlemlerine (nomination işlemi) ilişkin son tarihler de geçmiş veya geçmek üzeredir. Bu tarihlerin uzatılması hususunda YTÜ Erasmus+ Program Birimi tarafından birçok üniversite ile iletişime geçilmiş olup bunlardan bazıları olumlu bazıları ise olumsuz geri dönüş yapmışlar; bazılarından ise geri dönüş alınamamıştır. Aday gösterme işlemi ile ilgili olarak bölümümüzün anlaşmalı olduğu üniversitelerin bir listesi bu e-postanın sonunda verilmiştir2.

Yerleştirme işlemleri ile ilgili olarak YTÜ Erasmus+ Program birimi 26 Nisan – 7 Mayıs tarihlerini vermiş olsa da aday gösterme işlemleri için en yakın tarih 28 Nisan (Technische Universitat Darmstadt) olup, yerleştirme toplantısının bu tarihten önce yapılması gereği hasıl olmuştur. 26-30 Nisan haftası bölümümüzde ara sınavlar olduğundan, öğrencilerimizin sınavıyla/sınavlarıyla çakışma olasılığı bulunduğundan, bu riski ortadan kaldırmak üzere yerleştirme toplantısının akşam saatinde yapılması gerekmektedir. Tüm bu gerekçelerle birlikte

YERLEŞTİRME TOPLANTISININ 27 NİSAN 2021 SALI GÜNÜ SAAT 19:00-21:00 ARASINDA YAPILMASINA KARAR VERİLMİŞTİR.

Toplantı saati birçok vilayetimizdeki iftar saati ile çakışmakta olup, İstanbul İli (koordinatörün ikamet adresi) iftar saatinde toplantıya 20 dakika ara verilerek devam edilecektir.

TOPLANTIYA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

1) Toplantıya katılmadan önce, YTÜ Erasmus+ Program Birimi web sayfasındaki açıklamaları mutlaka okuyunuz.

2) Zaman ve kontenjan kısıtlamalarından ötürü yerleştirme toplantısının tekrarlanmayacağını aklınızda bulundurunuz.

3) 2021-2022 döneminde öğrenim hareketliliğinden faydalanmak isteyen öğrencilerin toplantıya katılmaları ve bir üniversiteye yerleştirilmeleri zorunludur. EK LİSTE VEYA YEDEK LİSTE UYGULAMASI YOKTUR. Toplantıya katılmayanlar veya bir üniversiteye yerleştirilmeyenler 2021-2022 döneminde öğrenim hareketliliğinden faydalanamayacaktır.

4) Yerleştirme işlemi, başarı puanı en yüksek olan öğrenciden başlanarak sırayla yapılacaktır. Kontenjan kısıtlamalarından ötürü her öğrencimizin 2 adet üniversite tercihi ve hareketlilik dönemi ile toplantıya katılmaları tavsiye olunur. Halihazırda, 8 farklı ülkede, 15 üniversite ile anlaşmamız; farklı dil gereksinimleri olan 49 lisans, 8 yüksek lisans ve 4 doktora hareketlilik kontenjanımız bulunmaktadır.

5) Tercihlerinizi yaparken YTÜ Erasmus+ Program Birimi’nin web sayfasındaki, bölümümüze ait ikili anlaşmaları3 inceleyiniz. Bu anlaşmalarda özellikle dil gereksinimlerine dikkat ediniz. Birçok üniversite yerel dille eğitim yaptığı için sizlerden dil belgesi talep edebilir. Bu hususta mağduriyet yaşamamanız için ikili anlaşmalardaki dil gereksinimleri bölümünü dikkatlice kontrol ediniz.

TOPLANTI LİNKİ

WEB ADRESLERİ

1 Web adresi: http://www.erasmus.yildiz.edu.tr/haberler/513/2021-2022-Akademik-Y%C4%B1l%C4%B1-KA-131-AB-%C3%9Clkeleri--%C3%96%C4%9Frenim-ve-Staj-Hareketlili%C4%9Fi-Nihai-Ba%C5%9Far%C4%B1-Puanlar%C4%B1-Listeleri-Hakk%C4%B1nda

2 Üniversitelerin adaylık ve başvuru tarihleri:

SIRA

Slovenska Technicka Universita Bratislave

15 Haziran

30 Haziran

3 Web adresi: http://www.erasmus.yildiz.edu.tr/sayfa/%C4%B0N%C5%9EAAT-FAK%C3%9CLTES%C4%B0/%C3%87evre-M%C3%BChendisli%C4%9Fi-Environmental-Eng-/643